MEYVE SOSLU MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde MEYVE SOSLU MUHALLEBİ nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>
MEYVE SOSLU MUHALLEBİ
Sevgili MELTEM AYYILDIZ'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı seker
1 paket vanilya
125 gr tereyağıMeyve sosu için:
Arzu ettiğiniz hazır veya kendinizin yapabileceği meyve sosu
YAPILIŞI:
Tencereye süt, nişasta, şeker ve unu alalım karıştıralım ve ocağın altını yakalım. Göz göz oluncaya kadar kısık ateşte pişirelim ve tereyağ ile vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım. Arzu ederseniz kaselerin altına birer parça bisküvi koyup muhallebiyi sıcak sıcak üzerlerine paylaştıralım. Meyve sosunu hazırlayıp üstlerine koyalım. Arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN
VİŞNE SOSLU YAPMAK İSTERSENİZ:
200 gr vişne
80 gr toz şeker
20 gr taze zencefil( Yoksa koymayabilirsiniz.)
toz tarçın
yarım çay bardağı su
Bir tencereye sos malzemelerini alalım. karıştırarak kısık ateşte suyunu çekip koyulaşana değin pişirelim.Piştikten sonra rondodan çekelim.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
15 Kasım 2014 Cumartesi
MEYVE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİM ve YAPILIŞI
Etiketler
# Meyve
# MUHALLEB
# soslu
Share This
Kim? HikmetSütlüce
soslu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder