MEYVE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Kasım 2014 Cumartesi

MEYVE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİM ve YAPILIŞI

MEYVE SOSLU MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde MEYVE SOSLU MUHALLEBİ nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>
MEYVE SOSLU MUHALLEBİ
Sevgili MELTEM AYYILDIZ'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)




MALZEMELER:
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı seker
1 paket vanilya
125 gr tereyağıMeyve sosu için:
Arzu ettiğiniz hazır veya kendinizin yapabileceği meyve sosu
YAPILIŞI:
Tencereye süt, nişasta, şeker ve unu alalım karıştıralım ve ocağın altını yakalım. Göz göz oluncaya kadar kısık ateşte pişirelim ve tereyağ ile vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım. Arzu ederseniz kaselerin altına  birer parça bisküvi koyup muhallebiyi sıcak sıcak üzerlerine paylaştıralım. Meyve sosunu hazırlayıp  üstlerine koyalım. Arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN

VİŞNE SOSLU YAPMAK İSTERSENİZ:
 200 gr vişne
 80 gr toz şeker
20 gr taze zencefil( Yoksa koymayabilirsiniz.)
 toz tarçın
 yarım çay bardağı su
Bir tencereye sos malzemelerini alalım. karıştırarak kısık ateşte  suyunu çekip koyulaşana değin pişirelim.Piştikten sonra rondodan çekelim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here