PROFİTEROL TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Kasım 2014 Pazar

PROFİTEROL TARİFİM ve YAPILIŞI

PROFİTEROL tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde PROFİTEROL nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>




PROFİTEROL


Bu leziz tatlıyı sevmeyen var mıdır :)






·         HAMUR MALZEMESİİ:

·         1,5 su bardağı un

·         1,5 su bardağı sıcak su

·         100 gr tereyağı veya margarin

·         4 yumurta

·         1 fiske tuz

·         1 tatlı kaşığı toz şeker

·         2 damla limon suyu



·         BEYAZ KREMA MALZEMESİ:

·         2,5 su bardağı süt

·         4 çorba kaşığı un

·         1 su bardağı toz şeker

·         1 yumurta sarısı

·         1 paket vanilya



·         ÇİKOLATA SOSU İÇİN:

·         2,5 su bardağı süt

·         80 gr bitter çikolata

·         2,5 çay bardağı toz şeker

·         2,5 çorba kaşığı un

·         4 çorba kaşığı kakao

·         1,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

·         2 çorba kaşığı sıvı yağ



·         YAPILIŞI:

·         Sıcak suyu tencereye alıp, margarini, tuzu, şekeri ve limon suyunu ilave ederek kaynatalım.

·         Elenmiş unu da ekleyip kısık ateşte ve tahta kaşıkla karıştırarak eze eze pişirelim.

·         Tüm suyu çekip helva kıvamına gelince ocaktan indirip biraz soğutalım.

·         Soğuduktan sonra teker teker yumurtaları kırıp, yedirelim( BEN ROBOTUN HAMUR KARIŞTIRICI BIÇAKLARIYLA YAPIYORUM. )

·         Sıkma torbası veya tatlı kaşıkla yuvarlak şekli vererek ,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize aralıklarla dizelim.

·         180 derecelik fırında, fırın kapağını hiç açmadan pembeleşinceye kadar pişirelim.

·         İÇ KREMA İÇİN, tüm malzemeyi muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip, soğutalım.

·         Mikserle iyice çırpalım.

·         ÇİKOLATA SOSU İÇİN

·         Malzemelerin tümünü orta hararetli ateşte pişirip, çikolatayı ekleyip karıştıralım

·         Profiterollerin içini, sıkma torbası veya şırınga yardımıyla önce beyaz krema ile dolduralım.

·         Servis esnasında Profiterollerin üzerine çikolata sosumuzu dökelim.

·         NOT:Profiteroller pişerken fırın kapağı hiç açılmamalıdır; yoksa sönerler.


·         AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here