KAR BEYAZI TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Kasım 2014 Pazar

KAR BEYAZI TARİFİM ve YAPILIŞI

KAR BEYAZI tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde KAR BEYAZI nasıl yapılır anlatacağım. type='html'>




KAR BEYAZI
Sevgili İREM OFLUOĞLU İRENUMU' ya bu güzel tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)



KEK İÇİN MALZEMELER:
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN:
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
ÜST MALZEMESİ İÇİN:
3 poşet sade  krem şanti ( 2 poşette yeterli geliyor.)
2 su bardağı süt
Hindistan cevizi ( Bolca gerekiyor 10 liralık civarında
YAPILISI:
Yumurta ve şekeri kabarana kadar  mikserle çırpalım, un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım. Margarin ile yağlanmış dikdörtgen borcama harcı dökelim ve 175 derecede pişirelim.
Kek pişerken  kremamızı pişirelim. Bir tencereye, süt, un ve şekeri alalım, muhallebi kıvamında pişirelim Göz göz olduğunda altını kapatıp,yağı ekleyelim ve mikser ile  yağ eriyinceye kadar çırpıp, kremayı soğumaya bırakalım.
Krem şantiyi de süt le çırpıp, buzdolabının normal rafına kaldıralım.
YAPILIŞI:


 Kekimiz pişip, fırından çıktı.

 Pişen kekin üstünü soyup alalım.

 Keki, dilediğiniz büyüklükte boydan boya ve enlemesine kesip, uzun dilimler oluşturalım.

 Her kek dilimini ortadan ikiye keselim

  ve yeteri kadar krema sürüp diğer parçayı üzerine kapatıp, rulo şeklinde saralım.








 Üzerini krem şanti ile kaplayıp, bolca Hindistan cevizine bulayalım. Diğer kek dilimlerine de aynı işlemleri uygulayalım.Keserken kek kırılıp parçalanırsa sorun değil, elimizle krema yardımıyla şekillendire bilirsiniz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here