İMAM SARIĞI NASIL YAPILIR
Sevgili Bahar Mehmet Çetin bizlerle çok hafif ve nefis bir tatlı tarifi paylaşmışlar...teşekkür ederiz....ellerinize sağlık...
· MALZEMELER:
· 4 adet yumurta
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 su bardağı un
· yarım paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya
· 3 çorba kaşığı kakao
· 3 çorba kaşığı su
· Kreması için:
· 3 su bardağı süt
· 1,5 çorba kaşığı un
· 1 çorba kaşığı nişasta
· yarım su bardağı toz şeker
· 1 yumurta sarısı
· 1 paket vanilya
· Üzeri için:
· 100 gr. bitter çikolata (Ben çikolatalı puding kullandım).
· Kenarı için:
· Hindistan cevizi
· YAPILIŞI:
· Yumurtaları köpürünceye kadar çırpınız.
· Şekeri ilave edip kabarıncaya kadar çırpmaya devam ediniz.
· Su ve kakaoyu ekleyip çırpınız.
· Un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırınız.
· Yağlanmış kare borcama kek harcını dökünüz.
· Soğuk 175 derecelik fırında pişiriniz.
· Kreması için; süt,un,nişasta,yumurta sarısı ve şekeri bir tencereye alınız.
· Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
· Son aşamada vanilyayı ekleyip çırpınız.
· Pişip soğuyan keki ister su ister çay bardağı ile yuvarlaklar kesiniz.
· Bir yuvarlığın üzerine yeteri kadar krema sürünüz ve diğer bir yuvarlak ile üzerini kapatınız. ( Sandviç gibi).
· Kenarlarını krema sürünüz
· Bir kasenin içine bolca Hindistan cevizi koyup,uç kısımlarını , Hindistan cevizine bulayınız.
· Servis tabağına alınız.
· Diğer keklere de aynı işlemi uygulayınız.
· Ortalarına benmari usulü eritilmiş çikolata veya çikolata sosu dökünüz.
· AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder