KOLAY TİRAMİSU YAPILIŞI VE TARİFİM - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Kasım 2014 Perşembe

KOLAY TİRAMİSU YAPILIŞI VE TARİFİM

KOLAY TİRAMİSU tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde KOLAY TİRAMİSU nasıl yapılır anlatacağım.





KOLAY TİRAMİSU
Acı badem kurabiyesini çok severiz.....Bu Tiramisu tarifinde acı badem kurabiyesi kullandım...nefis oldu....Evde kalmış kek veya pakette çok az kalmış kedi dillerini kullanabilirsiniz...kreması  inanın muhteşemdir....Nescafeli sos bu tarz tariflere çok yakışıyor..Bu ölçülerde, fotoğrafta gördüğünüz  cuplardan 4 adet çıkıyor... Öyle nefis oldu ki bize az geldi :)




·         MALZEMELER:

·         2 adet acı badem kurabiyesi ( Büyük boy)

·         Kreması için:

·         2 adet yumurta sarısı

·         yarım su bardağı toz şeker

·         3 yemek kaşığı un

·         3 su bardağı süt

·         200 gr Labne peyniri

·         Islatmak için:

·          1 su bardağı şekerli nescafe ( veya 1 poşet  üçü bir arada)

·         Üzeri için:

·         Kakao

·         YAPILIŞI:

·         Tencereyi su ile çalkalayınız.

·         Tencereye süt,şeker,un ve yumurta sarılarını alıp karıştırınız.

·         Orta hararetli ateşe  sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriniz.

·         Soğumaya  bırakınız.

·         Soğuyan muhallebiyi mikser ile akışkan kıvam alıncaya kadar çırpınız ve labne peynirini ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam ediniz.

·         Cuplara 1 yemek kaşığı kadar kremadan dökünüz.

·         Acı badem kurabiyelerini parçalara ayırınız.

·         Nescafeli sosa  iyice bulayıp cuplardaki muhallebilerin üzerine paylaştırınız.

·         Üzerlerine  yine kremadan  dökünüz.

·         En üste süzgeç yardımıyla  kakao serpiniz.

·         İyice soğuması için dolaba kaldırınız.


·         AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here