ÇİLEKLİ PARFE TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Kasım 2014 Perşembe

ÇİLEKLİ PARFE TARİFİM ve YAPILIŞI

ÇİLEKLİ PARFE tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde ÇİLEKLİ PARFE nasıl yapılır anlatacağım.


ÇİLEKLİ PARFE
Yaz ayları için  güzel bir tarif :)
Sevgili ZEYNEP BADEM GÖZLÜ DEMİROĞLU 'ya tarifini  bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)



MALZEMELER:
1 paket çilekli krem şanti veya sade krem Şanti ( içinde 2'li olan paketten )
2 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
500 gr. çilek
1 paket vanilya
YAPILIŞI.
Önce krem Şantiyi 2 su bardağı süt ile mikserle çırpıyoruz sonra içine labne peynirini ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra çileklerin yarısını şekerle birlikte rondodan geçirip krem şantiye ilave ediyoruz, çileklerin diğer yarısını küçük küçük doğrayıp onu da karışıma ilave edip karıştırıyoruz.  İstediğiniz kalıba karışımı boşaltıp 1 gece buzlukta bekletiyoruz. Ertesi gün kalıbı  ters çevirip üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.
NOT ; Parfeyi servis yaptıktan sonra hemen buzluğa geri koymalısınız, çünkü çok çabuk eriyor




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here