ÇİLEKLİ PARFE tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde ÇİLEKLİ PARFE nasıl yapılır anlatacağım.
ÇİLEKLİ PARFE
Yaz ayları için güzel bir tarif :)
Sevgili ZEYNEP BADEM GÖZLÜ DEMİROĞLU 'ya tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
1 paket çilekli krem şanti veya sade krem Şanti ( içinde 2'li olan paketten )
2 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
500 gr. çilek
1 paket vanilya
YAPILIŞI.
Önce krem Şantiyi 2 su bardağı süt ile mikserle çırpıyoruz sonra içine labne peynirini ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra çileklerin yarısını şekerle birlikte rondodan geçirip krem şantiye ilave ediyoruz, çileklerin diğer yarısını küçük küçük doğrayıp onu da karışıma ilave edip karıştırıyoruz. İstediğiniz kalıba karışımı boşaltıp 1 gece buzlukta bekletiyoruz. Ertesi gün kalıbı ters çevirip üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz.
NOT ; Parfeyi servis yaptıktan sonra hemen buzluğa geri koymalısınız, çünkü çok çabuk eriyor
Post Top Ad
Responsive Ads Here
13 Kasım 2014 Perşembe
ÇİLEKLİ PARFE TARİFİM ve YAPILIŞI
Etiketler
# parfe
Share This
Kim? HikmetSütlüce
parfe
Etiketler:
parfe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder