MEYVELİ RULO TATLI TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Kasım 2014 Perşembe

MEYVELİ RULO TATLI TARİFİM ve YAPILIŞI

MEYVELİ RULO TATLI tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde MEYVELİ RULO TATLI nasıl yapılır anlatacağım.

MEYVELİ RULO TATLI ( 20 adet)
Çok sık yaptığım favori tatlılarımdan biridir. O kadar hafif  ve lezzetli ki neredeyse hepsini yiyebilirsiniz : )Bir çok tanıdığım muhallebiyi rulo şeklinde sarmakta başarılı olamadıklarını söylüyorlar. Püf noktası ise muhallebi piştikten sonra mikser yardımıyla köpük köpük olana dek çırpmaktır. Ne kadar akıcı ve pürüzsüz bir muhallebi olursa o kadar başarılı bir sarma işlemi  gerçekleşir. Dilediğiniz meyveyi mevsimine göre kullanabilirsiniz.


·         MALZEMELER:

·         1 litre süt

·         1 su bardağı toz şeker

·         1 su bardağı un

·         100 gr tereyağı veya margarin

·         2 paket vanilya

·         ALTI İÇİN:

·         2 su bardağı Hindistan cevizi

·         İÇİ İÇİN:

·         3 adet şeftali ( Veya çilek- muz- kivi- kayısı vs.)

·         1 paket krem şanti

·         1 su bardağı süt

·         SÜSLEMEK İÇİN:

·         taze nane yaprakları

·         YAPILIŞI:

·         Süt, un ve şekeri bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.

·         Yağı ve vanilyayı  ekleyip, birkaç dakika daha pişirelim . Altını kapatıp, köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpalım.

·         Dikdörtgen bir tepsinin tabanına bolca Hindistan cevizini yayalım. Üzerine muhallebimizi eşit biçimde yayalım. 3-4 saat buzdolabının normal rafında bekletelim.

·         Krem şantiyi sütle güzelce çırpalım.

·         Soğuyan muhallebinin  üzerine sürelim.

·         Soğuması için tekrar buzdolabında bekletelim.

·         Sarılacak kıvama geldiğinde dikdörtgen dilimler halinde keselim ve kabukları soyulmuş şeftali dilimlerini bir ucuna koyup, rulo şeklinde saralım.( Dilimler rulo sarılacak uzunlukta olmalıdır.)

·         Kısa bir süre daha buzdolabında beklettikten sonra taze nane yapraklarıyla servis yapalım.

·         NOT: Her şeyini hazırladıktan sonra 1 gece dolapta bekletirseniz tadı çok daha güzel olur.

·         NOT: Midi  fırın tepsisi kullanacaksanız, 2 tepsiye bölünüz, büyük fırın tepsisine ise 1 tepsi yeterlidir.


·         AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here