İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI
İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI
Çok hafif ve çok pratik bir tatlı
MALZEMELER
1 litre süt
9- 10 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
2 emek kaşıı kakao
1 su bardağı Hindistan cevizİ
arzuya göre pötübör bisküvi
YAPILIŞI:
Tencreye sütü, şekeri, vanilyayı, irmiği ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim.Son aşamada Hindistan cevizini ekleyelim. Islatılmış bir borcama, muhallebinin yarısını yayalım. Üzerine 1 sıra halinde bisküvileri dizelim.Kalan muhallebiye kakaoyu ekleyelim ve 1-2 taşım pişirdiken sonra beyaz muhallebinin Üzerine dökelim. Üzerine hindistan cevizi serperek buzdolabında birkaç saat bekletelim. Servisten kısa bir süre önce dolaptan çıkarıp dilimleyerek servis yapalım
NOT:Yalnızca beyaz veya yalnızca kakaolu da yapabilirsiniz.
NOT:Ben borcam kek kalıbı kullandım.SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİP SERVİS YAPTIM.
NOT: Üzerine reçel suyu kullandım.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder