İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

16 Kasım 2014 Pazar

demo-image

İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI TARİFİM ve YAPILIŞI

Responsive Ads Here
İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI nasıl yapılır anlatacağım.

430538_346651935369324_155719914462528_1089395_276291169_n

İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI



418320_346652355369282_155719914462528_1089397_1096599655_n


426927_346652528702598_155719914462528_1089398_1974214609_n


429759_346652695369248_155719914462528_1089399_821013236_n


İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI
 Çok hafif ve çok pratik bir tatlı


MALZEMELER
1 litre süt
 9- 10 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı irmik
 1 paket vanilya
 2 emek kaşıı kakao
 1 su bardağı Hindistan cevizİ
 arzuya göre pötübör bisküvi
 YAPILIŞI:
 Tencreye sütü, şekeri, vanilyayı, irmiği ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim.Son aşamada Hindistan cevizini ekleyelim. Islatılmış bir borcama, muhallebinin yarısını yayalım. Üzerine 1 sıra halinde bisküvileri dizelim.Kalan muhallebiye kakaoyu ekleyelim ve 1-2 taşım pişirdiken sonra beyaz muhallebinin Üzerine dökelim. Üzerine hindistan cevizi serperek buzdolabında birkaç saat bekletelim. Servisten kısa bir süre önce dolaptan çıkarıp dilimleyerek servis yapalım
 NOT:Yalnızca beyaz veya yalnızca kakaolu da yapabilirsiniz.
 NOT:Ben borcam kek kalıbı kullandım.SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİP SERVİS YAPTIM.
 NOT: Üzerine reçel suyu kullandım.AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *