KAKAOLU SARAY SARMASI NASIL YAPILIR - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

11 Kasım 2014 Salı

KAKAOLU SARAY SARMASI NASIL YAPILIR

KAKAOLU SARAY SARMASI tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde KAKAOLU SARAY SARMASI nasıl yapılır anlatacağım.

         






         

      KAKAOLU SARAY SARMASI NASIL YAPILIR

     Yapımı son derece basit olmasına rağmen bir çok tanıdığım muhallebiyi rulo şeklinde düzgünce saramamaktan şikayetçi...tepsiye bolca  Hindistan cevizi serper ve  muhallebiyi mikser ile güzelce çırparsanız emin olun sonuç başarılı olacaktır...çok hafif bir tatlıdır...kakao sevmeyenler  kullanmayabilirler...muz yerine mevsimine göre kivi- şeftali- kayısı- vişne vs. kullanabilirsiniz...  




·         Malzemeler:

·         1 litre süt

·         1 su bardağı un

·         1 su bardağı toz şeker

·         3 yemek kaşığı tepeleme kakao

·         1 paket vanilya

·         1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

·         Ara malzemesi için:

·         1 poşet sade krem şanti

·         1 su bardağı süt

·         2-3 adet muz

·         Üzeri için:

·         Bolca Hindistan cevizi

·         Hazırlanışı:

·         Bir tencereye süt,un,şeker ve kakaoyu alıp, çırpma teliyle güzelce karıştırın.

·         Orta hararetli ateşte karıştırarak, muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişirin.

·         Vanilya ve yağı ekleyip 1-2 kez göz göz olunca ateşten alın..

·         Mikser ile  köpük köpük oluncaya kadar çırpın. ( Püf noktasıdır).





·         Fırın  tepsisine bolca  Hindistan cevizi serpin.








·         Muhallebiyi sıcak sıcak Hindistan cevizinin üzerine  yayın.

·         Bu işlemi düzgün ve kolay yapmak için kaşığı ara sıra su ile ıslatın.


·         Ve muhallebinin iyice soğumasını bekleyin.




      ·         Krem şantiyi süt ile çırpın.

·         Soğuyan  muhallebinin üzerine sürün.

·         İyice soğuması için buzdolabın normal rafına kaldırın.

·         3-4 saat sonra tatlının bir ucundan kontrol edin.

·         ( 1 gece dolapta beklerse sonuç daha başarılı oluyor).

·         Sarılacak kıvamda ise dolaptan alın.





·         Dikdörtgen dilimler kesin.

·         Normalde  20 adet dilim çıkıyor.

·         Dilimleri ister tepsisinde ister yine Hindistan cevizi serpilmiş bir tabakta  şekillendirin.

·         Dar ucuna  muz dilimi koyun.




·         ve rulo şeklinde sarın.



·         Servis tabağına alın.






.·         AFİYET OLSUN


·         NOT: Midi  fırın tepsisi kullanacaksanız, 2 tepsiye bölünüz, büyük fırın tepsisi ise 1 adet  tepsi yeterlidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages