KAKAOLU SARAY SARMASI NASIL YAPILIR
Yapımı son derece basit olmasına rağmen bir çok tanıdığım muhallebiyi rulo şeklinde düzgünce saramamaktan şikayetçi...tepsiye bolca Hindistan cevizi serper ve muhallebiyi mikser ile güzelce çırparsanız emin olun sonuç başarılı olacaktır...çok hafif bir tatlıdır...kakao sevmeyenler kullanmayabilirler...muz yerine mevsimine göre kivi- şeftali- kayısı- vişne vs. kullanabilirsiniz...
· Malzemeler:
· 1 litre süt
· 1 su bardağı un
· 1 su bardağı toz şeker
· 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
· 1 paket vanilya
· 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
· Ara malzemesi için:
· 1 poşet sade krem şanti
· 1 su bardağı süt
· 2-3 adet muz
· Üzeri için:
· Bolca Hindistan cevizi
· Hazırlanışı:
· Bir tencereye süt,un,şeker ve kakaoyu alıp, çırpma teliyle güzelce karıştırın.
· Orta hararetli ateşte karıştırarak, muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişirin.
· Vanilya ve yağı ekleyip 1-2 kez göz göz olunca ateşten alın..
· Mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın. ( Püf noktasıdır).
· Fırın tepsisine bolca Hindistan cevizi serpin.
· Muhallebiyi sıcak sıcak Hindistan cevizinin üzerine yayın.
· Bu işlemi düzgün ve kolay yapmak için kaşığı ara sıra su ile ıslatın.
· Ve muhallebinin iyice soğumasını bekleyin.
· Krem şantiyi süt ile çırpın.
· Soğuyan muhallebinin üzerine sürün.
· İyice soğuması için buzdolabın normal rafına kaldırın.
· 3-4 saat sonra tatlının bir ucundan kontrol edin.
· ( 1 gece dolapta beklerse sonuç daha başarılı oluyor).
· Sarılacak kıvamda ise dolaptan alın.
· Dikdörtgen dilimler kesin.
· Normalde 20 adet dilim çıkıyor.
· Dilimleri ister tepsisinde ister yine Hindistan cevizi serpilmiş bir tabakta şekillendirin.
· Dar ucuna muz dilimi koyun.
· ve rulo şeklinde sarın.
· Servis tabağına alın.
.· AFİYET OLSUN
· NOT: Midi fırın tepsisi kullanacaksanız, 2 tepsiye bölünüz, büyük fırın tepsisi ise 1 adet tepsi yeterlidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder