ISPANAKLI İRMİK TATLISI TARİFİM ve YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Kasım 2014 Cumartesi

ISPANAKLI İRMİK TATLISI TARİFİM ve YAPILIŞI

ISPANAKLI İRMİK TATLISI tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde ISPANAKLI İRMİK TATLISI nasıl yapılır anlatacağım.

ISPANAKLI İRMİK TATLISI
Yeşil ve beyazın muhteşem uyumu...



·         MALZEMELER:

·         15-17 yaprak ıspanak

·         1 su bardağı su

·         4 su bardağı süt

·         9 yemek kaşığı irmik

·         8 yemek kaşığı şeker

·         1 paket vanilya

·         KREMASI İÇİN:

·         3 su bardağı süt

·         2 yemek kaşığı un

·         2 yemek kaşığı nişasta

·         1 çay bardağı şeker

·         1 paket vanilya

·         YAPILIŞI:

·         Ispanak yapraklarımızı 1 su bardağı su ile rondoda çekiyoruz.

·         Bir tencereye, sütü, tel süzgeçten geçirdiğimiz ıspanak suyunu, irmiği , şekeri ilave edip koyulaşana kadar pişiriyoruz.

·         Son aşamada vanilyayı ekliyoruz.

·         Orta boy borcamı ıslatıp tatlımızı döküp soğumaya bırakıyoruz.

·         KREMA  malzemelerini orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında pütürsüz bir şekilde pişirelim ve ilk sıcaklığı çıktığında tatlımızın üzerine dökelim.

·         Tatlı  soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapalım.

·         NOT: Krema yerine, vanilyalı puding kullanabilirsiniz


·         NOT: Ben tatlımın üzerine toz antep fıstığı ve pirinç antep fıstığı kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here