ISPANAKLI İRMİK TATLISI
Yeşil ve beyazın muhteşem uyumu...
· MALZEMELER:
· 15-17 yaprak ıspanak
· 1 su bardağı su
· 4 su bardağı süt
· 9 yemek kaşığı irmik
· 8 yemek kaşığı şeker
· 1 paket vanilya
· KREMASI İÇİN:
· 3 su bardağı süt
· 2 yemek kaşığı un
· 2 yemek kaşığı nişasta
· 1 çay bardağı şeker
· 1 paket vanilya
· YAPILIŞI:
· Ispanak yapraklarımızı 1 su bardağı su ile rondoda çekiyoruz.
· Bir tencereye, sütü, tel süzgeçten geçirdiğimiz ıspanak suyunu, irmiği , şekeri ilave edip koyulaşana kadar pişiriyoruz.
· Son aşamada vanilyayı ekliyoruz.
· Orta boy borcamı ıslatıp tatlımızı döküp soğumaya bırakıyoruz.
· KREMA malzemelerini orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında pütürsüz bir şekilde pişirelim ve ilk sıcaklığı çıktığında tatlımızın üzerine dökelim.
· Tatlı soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapalım.
· NOT: Krema yerine, vanilyalı puding kullanabilirsiniz
· NOT: Ben tatlımın üzerine toz antep fıstığı ve pirinç antep fıstığı kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder