ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ YAPILIŞI - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Kasım 2014 Cuma

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ YAPILIŞI

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ tarifim ile herkeze merhaba. Bu yazımda sizlere güne özel olarak pratik ve hızlı bir şekilde ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ nasıl yapılır anlatacağım.



ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ
Meyveli tatlılar her zaman favorilerim arasındadır...Mevsimine göre değişik meyveler tatlılara çok yakışıyor...



  • Şeftali Soslu Muhallebi tarifim için burayı tıklayabilirsiniz.




MALZEMELER:
1 litre süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
SOSU İÇİN:
1,5 su bardağı kadar doğranmış çilek
2 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Bir tencereye, süt, şeker ve unu alın.
Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak ( Ben çırpma teli kullanıyorum.) muhallebi kıvamında pişirin.
Pişmeye yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. ( Aromaları böyle daha belirgin oluyor.)
Muhallebi göz göz olunca ateşten alın.
Kuru ve temiz kaselere sıcak sıcak muhallebiyi üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştırın.
Oda ısısında soğumaya bırakın.
SOSUN YAPILIŞI:
Çilekleri şeker ile birlikte püre haline getirin. ( Ben blendırda çektim).
Küçük bir tencerede kısık ateşte, çilekleri hafif suyunu çekene kadar pişirin.
 Soğuyan muhallebinin üzerine çilek sosunu paylaştırın. Soğumaya  bırakın.
AFİYETLER OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here