ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ
Meyveli tatlılar her zaman favorilerim arasındadır...Mevsimine göre değişik meyveler tatlılara çok yakışıyor...
- Şeftali Soslu Muhallebi tarifim için burayı tıklayabilirsiniz.
• MALZEMELER:
• 1 litre süt
• 3 yemek kaşığı tepeleme un
• 6 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 paket damla sakızı ( Arzuya göre)
• SOSU İÇİN:
• 1,5 su bardağı kadar doğranmış çilek
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• YAPILIŞI:
• Bir tencereye, süt, şeker ve unu alın.
• Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak ( Ben çırpma teli kullanıyorum.) muhallebi kıvamında pişirin.
• Pişmeye yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. ( Aromaları böyle daha belirgin oluyor.)
• Muhallebi göz göz olunca ateşten alın.
• Kuru ve temiz kaselere sıcak sıcak muhallebiyi üzerinden 1 parmak eksik kalacak şekilde paylaştırın.
• Oda ısısında soğumaya bırakın.
• SOSUN YAPILIŞI:
• Çilekleri şeker ile birlikte püre haline getirin. ( Ben blendırda çektim).
• Küçük bir tencerede kısık ateşte, çilekleri hafif suyunu çekene kadar pişirin.
• Soğuyan muhallebinin üzerine çilek sosunu paylaştırın. Soğumaya bırakın.
• AFİYETLER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder