ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI
Hafif bir tatlıdır. Tatlımızın üzerine çikolata sosu yerine meyve sosları veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
· MALZEMELER:
· 1 litre süt
· 8 yemek kaşığı irmik
· 8 yemek kaşığı şeker
· 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
· 1 paket vanilya
· ÜZERİ İÇİN:
· 1 paket Bitter çikolata sosu
· 2 su bardağı süt veya su
· YAPILIŞI:
· Bir tencereye , süt, irmik ve şekeri alalım.
· Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
· Son aşamada Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip, göz göz olunca ocaktan alalım.
· Ben dilimli seramik kek kalıbı kullandım ama herhangi bir borcam kullanabilirsiniz
· YALNIZ PÜF NOKTASI KALIBI YETERİ KADAR SU İLE ISLATMAKTIR. Veya kullanacağınız Kalıba streç film serip yine çok az ıslatabilirsiniz.
· Islattığımız kalıba sıcak muhallebiyi dökelim.
· Ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
· Buzdolabının normal rafında iyice soğuması için bekletelim.
· Çikolata sosu için; bir tencereye çikolata sosu ve süt veya suyu alalım.
· Göz göz olana kadar pişirelim.
· Ilınmaya bırakalım.
· Soğuyan tatlımızı dolaptan çıkaralım ve servis tabağına ters çevirelim.
· Üzerine ılınan çikolata sosunu dekorlu bir biçimde dökelim.
· İyice soğuması için tekrar buzdolabına kaldıralım.
· Soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder