Tahinli Kurabiye Tarifi İftar Sonrasi Lezzet - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Tahinli Kurabiye Tarifi İftar Sonrasi Lezzet

lezzetli kurabiyelerin tarifi...

Ellerine sağlık.

Malzemeler

Hamuru için
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz

Üzeri için
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

* Hamur için olan malzemeler karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. (önce sıvı olan malzemeleri karıştırılır, un ve kabartma tozu da birbirine eklenerek en son katılır)
* Hamur 3 parçaya ayrılır ve buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
* Dinlendirilen hamur çok inceltmeden açılır ve 3 yemek kaşığı kadar tahin sürülür. En üstüne ceviz serpilerek rulo şeklinde sarılır.
* Üzerine yumurta sarısı sürülerek, 2 parmak genişliğinde kesilir.
* Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here