Tereyağlı Karides Güveç Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Haziran 2014 Perşembe

Tereyağlı Karides Güveç Tarifi

2 dakika lezzetli tereyağlı karides güvenç yapmak ister misiniz? Videoyu izleyerek, karides güveç nasıl yapılır sorusunun cevabını bulabilirsiniz.
Malzemeler:
200GR Karides (Çim Çim de denebiliyor)
2 Adet Domates
2 Adet Yeşil Biber
1 Adet Kuru Soğan
İstediğiniz Kadar Kaşar Peyniri
Bolca Baharat

Hazırlanışı:
Karidesleri pembeleşinceye kadar hafif tuzlu suda haşlıyoruz.
Sonrasında daha öncesinde ince ince kıydığımız soğan ve yeşil biberi geniş bir tavada tereyağı ile pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Üzerine karideslerimizi ekliyoruz. Çok yumuşamasını beklemeden üzerinde domateslerimiz iekliyoruz. Ortalama olma süreci 10 dk falan sürüyor. Pişmeye yakın dilediğimizce tuz , karabiber, pul biber, kimyon,köri ve karışık baharatlarımızı ekliyoruz, tamamen karıştırıp ocağımızın altını kapatıyoruz. Evimizde varsa güveç içerisine tavadaki hazırladığımız karışımımızı dolduruyoruz ve üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz. Daha önceden 250 derecede ısıttığımız fırınımıza güveçimizi atıyoruz. Kaşar peynirlerimiz iyicene eridikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here