2 dakika lezzetli tereyağlı karides güvenç yapmak ister misiniz? Videoyu izleyerek, karides güveç nasıl yapılır sorusunun cevabını bulabilirsiniz.
Malzemeler:
200GR Karides (Çim Çim de denebiliyor)
2 Adet Domates
2 Adet Yeşil Biber
1 Adet Kuru Soğan
İstediğiniz Kadar Kaşar Peyniri
Bolca Baharat
Hazırlanışı:
Karidesleri pembeleşinceye kadar hafif tuzlu suda haşlıyoruz.
Sonrasında daha öncesinde ince ince kıydığımız soğan ve yeşil biberi geniş bir tavada tereyağı ile pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Üzerine karideslerimizi ekliyoruz. Çok yumuşamasını beklemeden üzerinde domateslerimiz iekliyoruz. Ortalama olma süreci 10 dk falan sürüyor. Pişmeye yakın dilediğimizce tuz , karabiber, pul biber, kimyon,köri ve karışık baharatlarımızı ekliyoruz, tamamen karıştırıp ocağımızın altını kapatıyoruz. Evimizde varsa güveç içerisine tavadaki hazırladığımız karışımımızı dolduruyoruz ve üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz. Daha önceden 250 derecede ısıttığımız fırınımıza güveçimizi atıyoruz. Kaşar peynirlerimiz iyicene eridikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
12 Haziran 2014 Perşembe
Tereyağlı Karides Güveç Tarifi
Etiketler
# güveç
# Karides
# karides güveç tarifi
# Tereyal
Share This
Kim? HikmetSütlüce
Tereyal
Etiketler:
güveç,
Karides,
karides güveç tarifi,
Tereyal
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder