Turk Kahvesi Yapimi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Mayıs 2014 Pazar

Turk Kahvesi Yapimi

Evde Türk kahvesi yapımı oldukça kolay dünyaca ünlü, dillere destan, kız istemeye giderken mutlak içeceğimiz Türk kahvesinin yapım aşamasını sizlere anlatacağız.




MALZEMELER:



  • Çok iyi seçilmiş 1 paket Türk Kahvesi, (tercihen KURU KAHVECİ MEHMET EFENDİ markası)

  • Toz şeker ve ya küp şeker

  • İçim zevki olan su

  • Kaliteli cezve (köpüklü olması için çok önemli)


       Sade Kahve İçin;
Şekere gerek yok

       Orta Şeker Kahve İçin;
Her fincana 1 adet küp şeker yada 1 çay k. toz şeker

       Şekerli Kahve İçin;
Her fincan kahveye 2 adet yada daha fazla küp şeker (aşırıya kaçmayı tavsiye etmiyoruz)




YAPILIŞI:
Cezveye her bir fincan için 2 dolu dolu çay kaşığı kahve eklenir. Yapacağınız kahve çeşidine göre şeker eklenir. Her bir fincan için, fincanla ölçülüp su cezveye konur. Ocağın altını yakmadan önce cezvenin içerisinde karıştırılır. Ocak kısık idareye alınır. Kaynatılmaya başlanır. Kaynama başlamadan zaman zaman oluşan köpüğü bir tatlı kaşığı vasıtasıyla fincanlara verilir (kaynamaya kadar bol köpüklü olması için). Kaynayan kahveyi  cezveden taşmadan fincanlara dökülür.  Kültürümüz çok zengin resimde gördüğünüz gibi közde de yapılabilir.




SERVİSİ:
Kahveyi fincanlara dökerken fincan tabağına ve dışarıya sıçramamasına özen gösterilir. Fincanlar hazır olduktan sonra ; fincan tabağının yanına zevkinize göre Türk Lokumu, çikolata, kurabiye vb. konulur. Ve her fincan için bir bardakla servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here