MALZEMELER:
- 4 tane iyi kalite hazır yufka
- 6 tane orta boy patates
- ½ kg iyi tizlenmiş ıspanak
- 1 yumurtanın sarısı, üzerine sürmek için
- Ve tuz ( az olamsını tavsiye ederiz)
Yufları ıslatmak için:
- 1 su bardağı yoğurt
- ½ su bardağı yağ
- ½ su bardağı su
YAPILIŞI:
Patates suda yeterince haşlanıp, tuz ile ezersiniz. Havuçlar ve ıspanaklar doğrandıktan sonra ayrı kaplara alınıp ölmesi için kavrulur. Sıvı yağ, süt ve de yoğurt beraber çırpılır.
- İlk yufkaya patates alınır, rulo haline getirilir.
- Diğer rulolar içinde ayrı ayrı yufkaya konulup, teker teker rulo haline getirilir.
- Burası önemli bütün oluşan rulolar üst üste konur (üçgen haline alacaktır). Ve büyük ruloyu elde edersiniz.
- Büyük rulonun üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürersiniz.
- İster önce ister servis halinde dilimleyebilirsiniz büyük ruloyu.
- Az yağlanmış ve altına yanmaz kağıt konulmuş fırın tepsisine dilimlenmiş veya tek parça halinde ki büyük ruloyu koyarsınız.
- 180 derecede yarım saat pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder