Yaz gelince kızartmaların da krallığı başlıyor, çoğu sofranın efendisi olarak baş köşeye kuruluyor. Kim ne derse desin kızartmanın tadı da bir başka, ister yoğurt soslu, ister domates soslu hepsi birbirinden güzel oluyor. Kabak kızartmasını da hemen herkes yapıyordur herhalde, bir kere de soda ile deneyin, gerçekten çok nefis oluyor.
Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz, nane
- kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Kabaklar önce ortalarından ikiye, daha sonra da boylamasına 1 cm. kalınlığında kesilerek derince bir kabın içerisine konulur. Üzerine bir şişe soda dökülerek 1 saat kadar bu şekilde bekletilir. Sodada bekletilen kabaklar, hafifçe sıkılarak suyu süzdürüldükten sonra unlanır ve üzeri kızarana kadar kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Normal kızartmaya göre daha açık renkli, dışı çıtır, içi yumuşacık bir kızartma oluyor. Afiyet şeker olsun...
Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder