
Malzemeler:
- 1/2 paket şehriye veya nispeten küçük makarna
- 3-4 adet Çengelköy salatalık
- 6-7 adet kornişon turşu
- yarım demet dereotu
- 2 su bardağı yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
- tuz
Yapılışı: Orta büyüklükte bir tencereye su ve bir tatlı kaşığı tuz konularak kaynatılır. Su kaynamaya başladığında içerisine kuskus makarna ilave edilerek, normal makarna pişirirkinden biraz daha diri olacak şekilde haşlanır. Bu arada salatalık ve kornişon turşular rendelenip sıkılarak suyu çıkarılır. Sarısaklar ezilerek yağurt ile karıştırılır. Dereotu da yıkanarak ince ince doğranır. Hazırlanan tüm malzeme kuskus makarna ile karıştırılarak soğuk olarak servis edilir.
Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder