Ofiste bir bayram havası esti, neden çünkü yumurtalı çiğ köfte partimiz vardı. Sevgili Aynur'dan tüm ofis olarak meşhur çiğ köftesi talep edince sağolsun, erken kalkıp yapmış. Elleri dert görmesin süpper olmuştu, şimdi de diğer meşhur lezzeti olan haşhaşlı çöreğini bekliyoruz ona göre Aynur'cuğum :)
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı köftelik bulgur
- 5 adet yumurta
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet olgun domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı isot
- yarım demet taze soğan
- yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Yumurtalar ayrı bir kapta iyice çırpılarak zeytinyağında omlet yapar gibi pişirilerek ılınmaya bırakılır. Kuru soğan ve sarımsak çok ince olarak kıyılır. (Daha kolay olması açısından rondodan da geçirilebilir, ancak çok fazla sulanmamasına dikkat edilmelidir) Domateslerin de kabuğu soyularak ince ince doğranır. Köftelik bulgur temizlendikten sonra geniş bir tepsiye alınarak yumurta, taze soğan ve maydanoz haricindeki tüm malzemeler ile yoğrulur. Yumurtalı çiğ köftenin özelliği; su ile ıslatmadan, içindeki malzemelerin suyu ile bulgurun şişmesini sağlamaktır. Eğer bulgurun sert kaldığını düşünüyorsanız, elinizi ıslatarak yoğurma işlemine devam edebilirsiniz. Bulgur istenilen kıvama geldiğinde pişen yumurta, ince ince doğranmış taze soğan ve maydanozu da ekleyip köfteyi iyice harmanlanır. Elde köfte şekli verilerek marul ile servis edilir. Yumurtalı çiğ köftenin içerisine limon konmadığı için yerken üzerine limon sıkılması adettenmiş, benden söylemesi...
Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder