Patates mücveri haftasonundan bir lezzet. Telefon edip "evde misiniz?" diye soran misafirlere çayın yanında ne çıkarsam ki diye düşünürken gözüm patateslere ilişince yapmaya karar verdim. İyiki de yapmışım hem çok çabuk hazırlanan, hem de lezzetli bir ikram oldu. Kabak mücverini de özlemişim, mevsimi değil ama onu da mı yapsam acaba? :)
Malzemeler:
- 5 adet iri boy patates
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- tuz, karabiber, kırmızı biber
- kızartmak için çiçek yağı
- sunum için sarımsaklı süzme yoğurt
Patatesler soyulup yıkandıktan sonra rendenin iri tarafı ile rendelenerek, iyice suyu sıkılır. Ayrı bir kapta yumurtalar çırpıldıktan sonra, diğer tüm malzemeler ilave edilerek iyice karıştırılır. Elde edilen karışım rendelenmiş patateslerle birlikte tekrar harmanlanır.
Tava içerisine yağ alınarak iyice kızdırılır ve karışımdan birer yemek kaşığı alınarak tavaya atılır. Tavaya atılan her bir parçanın üzerine hafifçe bastırılarak içerisinin çiğ kalmaması için yaydırılır. Arkalı önlü kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır.
Bu malzemeden avuç içi büyüklüğünde 17-18 adet mücver çıkıyor. Bu şekilde servis edebileceğiniz gibi, sarımsaklı yoğurt ile de çok güzel ikili oluşturuyor, benden söylemesi.
Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder