Bugün sofrada olsada olur, olmasa da (ama olursa iyi olur) bir-iki atıştırmalık yazayım dedim. Genelde bu tarz denemeleri cumartesi günleri evdeyken yapabiliyorum, diğer zamanlarda bunlara zamanım yok. Bunlardan biri olan ton balıklı sandviçler benim en sevdiğim aperatiflerdendir. Hemen hemen herkes tarafından çok sevildiğinden şimdiye kadar yüzümü kara çıkarmadılar. İlk olarak Emirgan Parkı içerisindeki Sarı Köşk'te yiyip çok beğenmiştim, ona yakın bir lezzet yakaladığımı söyleyebilirim.
Malzemeler:
- 8 adet sandviç ekmeği
- 3 adet 80 gr. lık ton balığı
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 8 adet kornişon turşu
- 8 parça kıvırcık salata yaprağı
- 1-2 yemek kaşığı teremyağ
Yapılışı: Ton balıkları kutuları açılarak, bir çatal üzerine bastırılmak suretiyle yağları iyice süzdürülür ve tabağa alınır. Üzerine mayonez ve rendelendikten sonra suyu iyice süzülen kornişon turşular ilave edilir. Herbir sandviç ekmeğinin içine ince bir tabaka teremyağ sürülür ve temizlenmiş kıvırcık salata yaprakları yerleştirilir. Son olarak iyice harmanlanmış ton balığı karışımı içlerine paylaştırılır.
Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder