Hayalinizdeki yemek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik yoğurtlu panna tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.
Malzemeler;
1 kutu krema (200ml)
1 su bardağı süzülmüş veya süzme yoğurt
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı toz jelatin
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için;
Mevsim meyveleri, meyve sosu veya benim yaptığım gibi toz fıstık.
(Tarif ev cini'nden. Biraz kendimce uyarladım)
Yapılışı;
Süt ve kremayı bir tencerede ısınana kadar pişirin.Ocaktan alıp şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.Toz jelatini 2 yemek kaşığı suyla açın. Sütlü karışıma ekleyip karıştırın. Son olarak yoğurdu ve vanilyayı ekleyin karıştırın. Küçük kuplara paylaştırarak 4 - 5 saat buzdolabında dinlendirin.Servis yaparken süsleyerek servis yapın.
Panna cotta, sütlü tatlı sevenler için bir alternatif. Çok hafif ve benim için günün her saati tüketilebilecek bir tatlı.Sütlü tatlı seviyorsanız eğer muhakkak deneyin derim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder