İmam Sariği Pasta Tarifi Ev Yapimi 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Şubat 2014 Pazar

İmam Sariği Pasta Tarifi Ev Yapimi 2014

İnternet ortamında ev hanımları tarafından en çok aranan ve tavsiye edilen pasta tarifleri sitesi olarak sizlere her gün farklı ev yemek tarifleri ile muhteşem paylaşımlar sunmaya devam ediyoruz.



 

Nefisyemektariflerinde görüp denediğim bir tarif, bugünlerde bloglar arasında oldukça popüler, denemeyen kalmasın. Ben orijinal tarifteki yerine Balkabaklı Rulo Pasta tarifimde kullandığım kremayı kullandım.

 

İşyerinde aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza "hoş geldin" demek ve 2013'e veda etmek için arkadaşlarımızla birlikte hazırladığımız masadan görüntüler.... Umarım yeni yıl partisi için fikir verebilir.

 

Malzemeler


  • 4 yumurta


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 su bardağı un


  • yarım paket kabartma tozu


  • 1 paket vanilya


  • 3 çorba kaşığı kakao


  • 3 çorba kaşığı su


  • Krema:

    3 su bardağı süt

    1,5 çorba kaşığı un

    1 çorba kaşığı nişasta

    yarım su bardağı toz şeker

    1 yumurta sarısı

    1 paket vanilya

     

    Üzerine:

    100gr. bitter çikolata

    Kenarlarına:

    hindistancevizi



    Yapılışı :

    Yumurtayı ve şeker çukur bir kaba alınıp şeker eriyinceye kadar çırpılır sonra diğer malzemeler eklenip çırpmaya devam edilir. Hazırlanan hamur yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine dökülüp düzgünce yayılır. 170 derece fırında 13-15 dakika pişirilip kek soğumaya bırakılır. Soğuyan kekten bir su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesilir (Yaklaşık 20 adet yuvarlak parça çıkıyor; bu sayı kullandığınız bardağın büyüklüğüne göre değişebilir.)

    Krema malzemeleri bir tencereye alınıp karıştırılır ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Krema ılık hale gelince yuvarlak keklerden birinin üzerine krema sürülür, diğer bir kek parçasıyla üzeri kapatılır, yanlarına da krema sürülüp, Hindistan cevizine bulanır. (Sadece krema sürülen kenarları bulanacak) Bütün kek parçaları aynı şekilde hazırlanır.

    Bitter çikolata benmari yöntemiyle (Su dolu bir kap ocakta kaynatılır, üzerine başka bir kap içinde çikolata parçaları konulup eritilir.) eritilir ve keklerin ortasındaki boşluğa dökülüp düzgünce yayılır. Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.

    Not: 1 ölçüden 10 adet pasta çıkıyor.

     

    Afiyet olsun.

     

     

     

     




     

    Tavuklu Şehriye Salatası














    Top kekleri daha önce yayınladığım ıslak kek tarifimi kullanarak yaptım; bir kısmını şeker hamuru ile, bir kısmını da creme ole-kremşanti ve nescafe ile hazırladığım krema ile süsledim.









    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Post Bottom Ad

    Responsive Ads Here

    Pages