Çiğ Köfteyi Etsiz Nasil Yaparim Deme Hadi Başla - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Şubat 2014 Cumartesi

Çiğ Köfteyi Etsiz Nasil Yaparim Deme Hadi Başla

Bugün sizlere yepyeni hayalinizdeki köfte yemek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik çiğköfte tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.
















Malzemeler (6 kişilik)



6 çay bardağı ince bulgur

3 adet soğan

3 adet rendelenmiş domates

2 çay kaşığı toz kişniş

2 çay kaşığı isot

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı sıvıyağ (ısıtılmış)

2 adet limon

Tuz








Hazırlanışı









6 çay bardağı ince bulgur ile küçük doğranmış soğanı çiğ köfte kabına alın. Soğan diriliğini kaybedene kadar iyice yoğurun. Rendelenmiş domates, kişniş, isot, salçalar ve tuz ilave edip yoğurmaya devam edin.  Yanınıza derin bir kaba konulmuş su alın. Yoğurma işlemini yaparken ara sıra elinizi suya batırarak bulgurları yumuşatın. Bulgur iyice yumuşayana kadar yoğurma işlemine bu şekilde devam edin. İstenilen kıvama geldikten sonra ısıtılmış sıvıyağı ekleyin. Dilim dilim doğradığınız limonları da yoğurma kabına alıp, suları çıkana kadar yoğurun, daha sonra limon kabuklarını çıkarın. Bulgurlar, dişe gelmeyecek kadar yumuşamışsa, elinizle şekil verip servis tabağına alın. Yanında kıvırcık, domates, maydanoz ve limon ile servis edin. 



Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here