Rumeli Paçası Aperatif Yemek Tarifleri 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

18 Şubat 2014 Salı

Rumeli Paçası Aperatif Yemek Tarifleri 2014

Pratik lezzetli aperatif tarifleri, aşçılar ile ev hanımları tarafından hazırlanmış resimli aperafir yemek tarifleri ve mutfak sırları ile yapılışları videolu


Arnavut kökenli arkadaşımıza iftara davetli olduğumuz zamanlarda mutlaka sofrada bulunurdu. Onlarda paçasız iftar olmazmış. Uzun zamandır yememiştim. Ramazan dolayısıyla aklıma geldi ve yaptım. Tarifi İftar Bereketi Etkinliği-3 için birdemliksohbet Sevil 'e gönderiyorum.

Malzemeler :
2-3 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
yarım yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı (tepeleme) un
1 yemek kaşığı margarin (Becel kullandım.)
4 su bardağı et suyu
tuz (Ben etsuyu tableti kullandığım için eklemedim.)

Üzerine;
halka dilimlenmiş sucuk
kırmızıbiber

Yapılışı :
Sarımsaklar iyice ezilir. Ezilmiş sarımsak, yumurta sarısı, sirke, margarin, un ve et suyu bir tencereye alınır. Topaklanmaması için iyice karıştırılır ve tencere ocağa oturtulur. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Bir tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin ve halka doğranmış sucuklar alınır ve sucuklar çevrilerek pişirilir. Hazırlanan paça geniş bir tabağa alınır, üzerine sucuklar yerleştirilir. Tavada kalan yağa biraz kırmızıbiber eklenip, kızdırılır ve paçanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak hemen servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here