Malzemeler:
- Biz 3 kişi olduğumuz için 3 adet enginar çanağı
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 kase bezelye
- 2 adet portakal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ve 2 adet kesme şeker
Enginar çanaklarını yayvan ve derin olmayan bir tencere dizin. İçine küp küp doğradığınız patetesleri ve havuçlarınızı koyun. Bezelyelerinizi de koyun. Hepsini çanağın içine yerleştirmenize gerek yok. Servis yaparken çanağın içine koyabilirsiniz. Portakal suyunu sıkın ve enginarların üstüne dökün. Zeytinyağını, tuzunu ve şekeri de ekleyin. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte havuçlarınız pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder