Ev Yapimi Toppik (bulgur köftesi) Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Şubat 2014 Perşembe

Ev Yapimi Toppik (bulgur köftesi) Tarifi

Bugün sizlere yepyeni hayalinizdeki yemek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik bulgur köftesi tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.













Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı un
1 yumurta akı
Tuz, sıcak su
Yapılışı
Bulguru 1 su bardağı sıcak suyla şişirin. Diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ara ara elinizi ıslatarak köfteler hazırlayın. Tuzlu kaynar suda köfteleri pişirin. (Eğer köftelerin içi beyaz değilse pişmiş demektir.)
Bir tabağa alıp yoğurt ve erimiş tereyağı dökerek servis yapın. İsterseniz tereyağını kırmızı biberle tatlandırabilirsiniz.
Bu aslında annemin yaptığı bir çeşit bulgur köftesi, ben de denedim. Farklı yörelerde farklı şekillerde de yapılıyordur. Biz küçükken köfte bittiğinde tepside kalan yoğurtlu tereyağını ekmek banıp yerdik, o lezzet köfteden daha ağır basardı bizim için...


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here