Pratik lezzetli aperatif tarifleri, aşçılar ile ev hanımları tarafından hazırlanmış resimli aperafir yemek tarifleri ve mutfak sırları ile yapılışları videolu anlatımlarım ile sizler için kaçırılmayacak paylaşımlar sunuyorum.
İrem'in doğumgünü pastasından arta kalan kekleri bu şekilde değerlendirdim. Malzeme ölçüsü vermiyorum, göz kararı ve zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler :
kakaolu kek
dövülmüş ceviz, fındık
damla çikolata
yeteri kadar süt
Üzerine ;
1 paket bitter çikolata
toz antep fıstığı, bütün fındık, süsleme şekerleri, vb.
Yapılışı :
Kek robotta çekilir. Dövülmüş ceviz, fındık eklenir. Çok az süt ilavesiyle yoğrulur. Damla çikolata da karışıma eklenip harmanlanır. Malzemeden küçük küçük toplar yapılır. Benmari yöntemiyle eritilen çikolataya batırılıp, üzerine bütün fındık batırılır ya da toz fıstık, süs şekerleri, vb. serpilir. Çikolata donunca servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder