Zeytin ezmeli Çörekler
Malzemeler :
- Burada ki hamur tarifinin aynısını hazırladım
- İçi için 200 gr kadar (1 kavanoz ) zeytin ezmesi
- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
- Hamuru hazırlayıp mayalanması için 40-45 dakika bekletin.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak merdane yardımıyla açın.Hamuru uzunlamasına açmaya özen gösterin.Üzerine fırça yardımıyla erimiş tereyağını sürün.Daha sonra 2 yemek kaşığı zeytin ezmesi ekleyerek hamurun her tarafına sürün.Rulo şeklinde sararak 2 cm kalınlığında kesin.Yağlanmış tepsiye kestiğiniz kısımlar alta gelecek şekilde sıkı sıkı yerleştirin.Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.Daha sonra tepsinin üzerine nemli bir bez örterek 40 dakika mayalanması için bekletin.Kalan tereyağından hamurun üzerine fırçayla sürün.Önceden ısıtılmış 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder