Zeytinli Çörek Tarifi Pratik Bilgileri - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Aralık 2013 Pazar

Zeytinli Çörek Tarifi Pratik Bilgileri


Zeytin ezmeli Çörekler

Malzemeler :



  • Burada ki hamur tarifinin aynısını hazırladım

  • İçi için 200 gr kadar (1 kavanoz ) zeytin ezmesi

  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
Yapılışı :


  1. Hamuru hazırlayıp mayalanması için 40-45 dakika bekletin.

  2. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak merdane yardımıyla açın.Hamuru uzunlamasına açmaya özen gösterin.Üzerine fırça yardımıyla erimiş tereyağını sürün.Daha sonra 2 yemek kaşığı zeytin ezmesi ekleyerek hamurun her tarafına sürün.Rulo şeklinde sararak 2 cm kalınlığında kesin.Yağlanmış tepsiye kestiğiniz kısımlar alta gelecek şekilde sıkı sıkı yerleştirin.Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.Daha sonra tepsinin üzerine nemli bir bez örterek 40 dakika mayalanması için bekletin.Kalan tereyağından hamurun üzerine fırçayla sürün.Önceden ısıtılmış 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun ...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here