Şimdi plan şu. Bugün hindi sarma ana yemek tarifim olacak. Perşembe günü pratik birkaç tatlı önerisi, haftaya Pazartesi günü de aperatif ve meze önerileri vererek Salı günü için tüm fikirleri sizlerle paylaşmış olacağım...
Umarım beğenir ve bazılarını denersiniz :))
Kaşar Peynirli Sebzeli Hindi Bonfile Sarma
Malzemeler
2 kaşık (30 ml) sıvıyağ
1.5 bardak (375 ml) dilimlenmiş mantar
1 adet kırmızıbiber şeritler halinde dilimlenmiş,
3 su bardağı(750 ml) yıkanmış bebek ıspanak yaprakları
1 adet soğan, doğranmış
1 diş sarımsak, kıyılmış
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
4 adet büyük hindi bonfile
120 gr. kaşar peyniri, 4 büyük diktörtgen halinde kesilmiş
1/2 bardak (125 ml) su
Yapılışı
Malzemeler
2 kaşık (30 ml) sıvıyağ
1.5 bardak (375 ml) dilimlenmiş mantar
1 adet kırmızıbiber şeritler halinde dilimlenmiş,
3 su bardağı(750 ml) yıkanmış bebek ıspanak yaprakları
1 adet soğan, doğranmış
1 diş sarımsak, kıyılmış
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
4 adet büyük hindi bonfile
120 gr. kaşar peyniri, 4 büyük diktörtgen halinde kesilmiş
1/2 bardak (125 ml) su
Yapılışı
Fırını 180 ° C ye ayarlayın.
Yüksek ateşte bir tavada yarım tereyağını eritin ve mantarları, ince şeritler halinde kesilmiş kırmızıbiberleri, sarımsak ve soğan ilavesi ile sotelemeye başlayın. Karabiber ekleyip sebzeler yumuşayıp pişince bir yerde soğumaya bırakın.
Hindi etlerimizi kesme tahtası üzerine alıp teker teker yanlamasına incecik olacak şekilde ikiye kesin. Daha sonra üzerine naylon bir poşet koyup dövelim. Bir kavanoz ile de bu dövme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Etimiz incecik olunca hafif pişirdiğimiz ıspanak yapraklarını yayalım. Sonra mantarlı sebze ve en üstüne de iki çubuk kaşar peynirini uzunlamasına yerleştirelim.
Etimizi yufka sarar gibi börek gibi kapatıp gerekli yerlere kürdan batıralım. Tüm etleri bu şekilde hazırlayalım.
Tavada yüksek ateşte kalmış tereyağı ile etlerin her tarafını kahverengileştirelim. Tuz ve karabiber serpelim.
Fırın kabımıza etlerimi yerleştirip sıcak tavaya suyu döküp tavadaki tüm lezzeti alıp sosgibi etlerin üzerine döküp fırına verelim.
Yaklaşık olarak 20 dk. yeterlidir. Afiyet olsun.
Yüksek ateşte bir tavada yarım tereyağını eritin ve mantarları, ince şeritler halinde kesilmiş kırmızıbiberleri, sarımsak ve soğan ilavesi ile sotelemeye başlayın. Karabiber ekleyip sebzeler yumuşayıp pişince bir yerde soğumaya bırakın.
Hindi etlerimizi kesme tahtası üzerine alıp teker teker yanlamasına incecik olacak şekilde ikiye kesin. Daha sonra üzerine naylon bir poşet koyup dövelim. Bir kavanoz ile de bu dövme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Etimiz incecik olunca hafif pişirdiğimiz ıspanak yapraklarını yayalım. Sonra mantarlı sebze ve en üstüne de iki çubuk kaşar peynirini uzunlamasına yerleştirelim.
Etimizi yufka sarar gibi börek gibi kapatıp gerekli yerlere kürdan batıralım. Tüm etleri bu şekilde hazırlayalım.
Tavada yüksek ateşte kalmış tereyağı ile etlerin her tarafını kahverengileştirelim. Tuz ve karabiber serpelim.
Fırın kabımıza etlerimi yerleştirip sıcak tavaya suyu döküp tavadaki tüm lezzeti alıp sosgibi etlerin üzerine döküp fırına verelim.
Yaklaşık olarak 20 dk. yeterlidir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder