Nefis Lezzet Briyoş Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

26 Aralık 2013 Perşembe

demo-image

Nefis Lezzet Briyoş Tarifi

Responsive Ads Here
Güne özel Briyoş Tarifi ile sizlere merhaba diyor ve hazırsanız başlıyoruz.
Briyos%5B1%5D
Malzemeler :

  • 1 kilo un
  • 50 gr. bira mayası
  • -Yarım kilo süt
  • 3 yumurta *
  • 200 gr. Sana
  • 100 gr. pudra şekeri
  • Biraz tuz.

Briyoş Tarifi:
Unu hamur açacağınız yere eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Oraya maya ile sütü koyun. Maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu da karıştırarak hamuru tutun Sonra yumu­şatılmış. Sana ile şekeri de katın, iyice yoğurun. Altına bi­raz un serpin. Üstüne bir bez örtüp iki misli kabarıncaya kddar dinlendirin. Sonra bundan yumurta büyüklüğünde par­çalar koparın. Avuç arasında yuvarlayın. Baş kısmını elle sıkarak ceviz şeklinde yükseltip şekillendirin. Yağlanma küçük kalıplara koyun. Hamuru iyice kabarması için bir sü­re bekletin. Kabardıktan sonra üstüne yumurta sürüp orta hararetli fırında pişirin. Çay veya tereyağı ve reçelle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *