Nefis Lezzet Briyoş Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

26 Aralık 2013 Perşembe

Nefis Lezzet Briyoş Tarifi

Güne özel Briyoş Tarifi ile sizlere merhaba diyor ve hazırsanız başlıyoruz.
Malzemeler :

  • 1 kilo un
  • 50 gr. bira mayası
  • -Yarım kilo süt
  • 3 yumurta *
  • 200 gr. Sana
  • 100 gr. pudra şekeri
  • Biraz tuz.

Briyoş Tarifi:
Unu hamur açacağınız yere eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Oraya maya ile sütü koyun. Maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu da karıştırarak hamuru tutun Sonra yumu­şatılmış. Sana ile şekeri de katın, iyice yoğurun. Altına bi­raz un serpin. Üstüne bir bez örtüp iki misli kabarıncaya kddar dinlendirin. Sonra bundan yumurta büyüklüğünde par­çalar koparın. Avuç arasında yuvarlayın. Baş kısmını elle sıkarak ceviz şeklinde yükseltip şekillendirin. Yağlanma küçük kalıplara koyun. Hamuru iyice kabarması için bir sü­re bekletin. Kabardıktan sonra üstüne yumurta sürüp orta hararetli fırında pişirin. Çay veya tereyağı ve reçelle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here