Malzemeler :
- 1 kilo un
- 50 gr. bira mayası
- -Yarım kilo süt
- 3 yumurta *
- 200 gr. Sana
- 100 gr. pudra şekeri
- Biraz tuz.
Briyoş Tarifi:
Unu hamur açacağınız yere eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Oraya maya ile sütü koyun. Maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu da karıştırarak hamuru tutun Sonra yumuşatılmış. Sana ile şekeri de katın, iyice yoğurun. Altına biraz un serpin. Üstüne bir bez örtüp iki misli kabarıncaya kddar dinlendirin. Sonra bundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç arasında yuvarlayın. Baş kısmını elle sıkarak ceviz şeklinde yükseltip şekillendirin. Yağlanma küçük kalıplara koyun. Hamuru iyice kabarması için bir süre bekletin. Kabardıktan sonra üstüne yumurta sürüp orta hararetli fırında pişirin. Çay veya tereyağı ve reçelle servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder