Dilerseniz içine peynir ilave etmeden de yapabilirsiniz veya ruloları daha büyük sarıp daha büyük çörekler elde edebilirsiniz.Bir daha ki denememde daha büyük rulolar yapmayı planlıyorum.
Tereyağlı Çörekler
Malzemeler :
- 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
- 2,5 su bardağı ılık süt
- 1 küp yaş maya
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
- 2 su bardağı lor peyniri
- 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 150 gr kadar tereyağı
- Yoğurma kabına un koyup ortasını havuz şeklinde açın.Kalan malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.Hamuru 5-10 dakika elinizde iyice yoğurun.Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek bir kenarda bekletin.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak dikdörtgen şeklinde açın.(aşağıdaki resme bakabilirsiniz)Üzerine erimiş tereyağı sürün.Peynir karışımından üzerine hafifçe serpin.Rulo şeklinde sarın.2 cm kalınlığında kesip yağlı kağıt şerilmiş tepsiye dik olarak dizin.Ayrıca aralarında hiç boşluk bırakmayın ama çokta sıkıştırmayın çünkü kabarınca aralarındaki hafif boşluklarda kapanacaktır.
- Kalan tüm hamurada aynı işlemi uygulayın.Tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin.Çöreklerin üzerinede erimiş tereyağından sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder