Tarifler işten arda kalan zamanlarda Selma İle mutfak maceralarımızdan
Malzemeler :
- 250 gr margarin
- 3 yumurta (2 tanesinin akı üzeri için)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- tuz
- aldığı kadar un
- poğaçaları bulamak için yeteri kadar galete unu
İç Malzemesi :
- 5-6 adet orta boy patates
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- tuz,karabiber?
Yapılışı :
- Patatesler haşlanıp püre yapılır.İçine kaşar rendesi eklenip karıştırılır.
- Margarin , yumurta,yoğurt,sıvıyağ,tuz,kabartma tozu,un hepsi karıştırılarak hamur haline getirin,hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp içine patatesli harçtan koyun ve kapatın.
- Önce yumurta akına sonra galete ununa bulayın.180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Not:Poğaçaları hazırlayıp pişirmeden dondurucuda dondurabilir istediğiniz zaman pişirebilirsiniz.
Resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz.
?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder