- 1 Su B. Süt
- 1 Çay B. Su
- Yarım Pk. Yaş Maya
- 1 Yumurta
- 4 Çorba K. Toz Şeker
- 2 Çorba K. Tereyağı
- Ustasından Un Ölçüsü
- 2 Su B. Süt
- 7 Çorba K. Toz Şeker
- 2 Çorba K. Un
- 1 Pk. Vanilya
- 1 Yumurta Sarısı
- 1 Poşet Köpürtülmüş Şanti
- Muz
- Kivi
- Pudra Şekeri
- Kakao
Muzlu Doboş Pasta Tarifi:
Yaş Mayayı karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine 1 çay bardağı ılık suyu döküğ mayayı eziyoruz. Süt, yumurta ve tereyağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Toz şeker ve 14 çorba kaşığı unu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Mayalanması için yarım saat dinlendiriyoruz. Hamuru bütün olarak yuvarlanıp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine bastırıp 1,5 parmak kalınlığında yasslaştırıyoruz. Mayalanması için yarım saat dinlendiriyoruz.
Kreması için süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine koyuyoruz. Çırpma teli ile sürekli karıştırıyoruz. Yumurta sarısını ekliyoruz. Biraz daha karıştırdıktan sonra un ve vanilyayı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
Oradan ikiye bölünüyoruz. İsteğe göre reçel ile keki ıslatabiliriz. Kremayı üzerine sürüyoruz. Kivi ve muz dilimlerini kremanın üzerine dizip kesmiş olduğumuz diğer kısmı üzerine kapatıyoruz. Üzerine pudra şekeri ve kakao serpip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder