Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ (çiçek yağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
- Ceviz
- İki buçuk su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Bir kaba süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamına gelene kadar) koyuyoruz ve yoğuruyoruz. Kıvama gelen hamuru pinpon topu büyüklüğünde yuvarlıyoruz ve ortasına cevizi bastırıyoruz. Sonra tekrar kapatıyoruz, ceviz görülmeyecek şekilde.Sonra fırın tepsisini hafif yağlayıp üzerine aralıklı diziyoruz ve fırına sürüyoruz.
Fırında pişerken diğer yanda şerbetimizi yapalım. Şeker, su, 2-3 damla limon suyu ve 1 paket vanilyayı karıştırıp kaynatıyoruz. Tatlı fınından çıktıktan sonra 5 dakika bekletip kaynayan şerbeti döküyoruz. Dinlenmesi için 20 dakika üztünü kapatıp bekletiyoruz. Suyunu çekecektir. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder