Malzemeler:
- 1 kg un
- 1.5 kg toz şeker
- 200 gr ceviz içi (kırılmış)
- 500 gr margarin yağı
- 2 lt. sıcak su
Dibi oval bir tencereyi ateş üzerine koyup yağı eritin. Unu koyup ağır ateşte kahverengi bir hale gelinceye kadar 35 dk karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ilave edip karıştırın ve kapağını kapatın. Suyu çektiği zaman şekeri üzerine serpip, bir karışımdan sonra ağır ateşte bırakın. Ceviz içini de ilave edip bir karıştırın. İstenildiği gibi şekillendirip servis edin.
Not: Helva tepsiye yayılır ve şekil kalıpları ile kesilip çıkarılır veya kaşıkla kesilerek şekil verilir.
Helva Soslu Irmık Tatlısı Tarifimize Buradan Göz Atınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder