Malzemeler :
- 2 su bardağı pirinç (Ben jasmin pirinç kullandım)
- Pilav için Yarım su bardağı kadar sıvıyağ
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 su bardağı bezelye
- 10-12 adet minik salatalık turşusu
- 1 adet kırmızı biber
- 1 demek ince kıyılmış dereotu
- Tuz ,sıvıyağ,limon suyu
- Sıvı yağı pilav tenceresine alın.İçine pirinç ve yeteri kadar tuz ilave ederek 3-5 dakika kısık ateşte kavurun.Üzerine su ilave ederek pişirin.(Pilavın suyu için pilav ölçünüz ne ise onuda kullanabilirsiniz)Bir kenrarda tamemen soğutun.
- Kırmızı biberi minik minik doğrayın.Diğer sebzelerle birlikte pirinç ile karıştırın.Servis etmeden önce sıvıyağ,limon suyu ve tuz ekleyerek tatlandırım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder