Pırasalı Börek
Malzemeler :
- 5 adet yufka
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
İç Malzemesi :
- 1,5 ila 2 kilo arası prasa
- 1 orta boy soğan
- 1 adet kırmızı biber
- tuz,karabiber
Yapılışı :
- Pırasaları yıkayıp doğrayın. Sıvıyağ da incecik doğranmış soğanı soteleyin.Ardından pırasa ve ince doğranmış kırmızı biberi ekleyip biraz kavurun.Üzerine su ilave edip pişmeye bırakın.(Su miktarı pırasanın üzerini geçmesin)Pişen pırasayı bir kenarda soğuması için bekletin.
- Süt,sıvıyağ ve yumurtayı bir kapta çırpın.Yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine sütlü karışımdan sürün.Uç kısmına pırasadan yerleştirip kenar kısımlarını hafifçe içe katlayın(daha düzgün bir görüntü elde etmek için)Rulo şeklinde sarın.Tepsiye yerleştirin.Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder