Zeytin Ezmeli Çelenk Çörek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Aralık 2013 Salı

Zeytin Ezmeli Çelenk Çörek Tarifi




Zeytinli veya zeytin ezmeli hamur işleri her zaman ilgimi çekmiştir.Zeytinli değişik bir şeyler yapabilirmiyim diye düşünürken yabancı bloglardan birinde buna benzer bir tarif görmüştüm.Bende kendi hamurumu hazırlayıp bu şekilde bir çörek hazırladım.HErkes tarafından çik beğenildi.



Zeytin ezmeli çelenk çörek



Malzemeler :




  • 2 su bardağı ılık süt

  • yarım su bardağı sıvıyağ

  • yarım su bardağı yoğurt

  • 1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılcak)

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 yemek kaşığı şeker

  • 1 paket instant maya

  • aldığı kadar un
İçi için :


  • 1 su bardağı erimiş tereyağı

  • 1,5-2 su bardağı kadar zeytin ezmesi
Yapılışı :


  1. Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.Maya,şeker ve tuzu ekleyin.Aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.Üzerine bir bez örtüp bir kenarda hamur iki katına çıkana kadar bekletin.

  2. Kabaran hamuru 3 parçaya bölün.Bir parça hamuru unlayarak merdane yardımıyla uzunlamasına açın.Üzerine erimiş tereyağı sürüp daha sonra zeytin ezmesi ile kaplayın.(eğer bol zeytinli seviyorsanız daha kalın bir tabaka halinde sürebilirsiniz)hamuru rulo yapıp ortadan ikiye kesin.Her bir parçayı burgu gibi sarın.Daha sonra tepsinin ortasından başlayıp kendi etrafında sarın.Kalan hamurlarada aynı işlemi uygulayın.

  3. Mayalanması için 35-40 dakika bir kenarda bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180c fırında  iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages