Evde Patatesli Pide Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Aralık 2013 Salı

Evde Patatesli Pide Tarifi

Evde tv başında geçirdiğim günlerden birinde ekmekle ilgili bir belgesel izledim.Tam olarak hangi yöreyue ait olduğunu hatırlamıyorum ama bir teyze aynı bu pideler gibi bir ekmek yaptı.İçini neredeyse kapatılamayacak kadar patatesle doldurup daha sonra zar zor hamurla kapatıp eliyle iyice ezip şekil verdi.Tabiki tandır fırındada pişirdi.Ben de bundan yola çıkarak aylardır tüketemediğim patateslerimi bu pide sayesinde tüketmiş oldum.Pideler sıcakken gerçektende çok harika olmuşlardı.Denemenizi tavsiye ederim.

Patatesli Pide

Malzemeler :


  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 2 su bardağı ılık süt

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 paket maya

  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılcak)

  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi :


  • 6-7 adet orta boy haslanmış ezimliş patates patates

  • Tuz karabiber
Yapılışı :


  1. Hamuru yoğurup üzerini nemli bir bezle örtün.45 dakika kadar mayalanması için bekletin.

  2. Hamuru 3 parçaya bölüp elinizle uzunlamasına 10-15 cm kadar açın.İçine bolca patatesli harçtan koyup kapatın.Daha sonra pidenin üzerine bastırarak uzunlamasına inceltmeye çalışın.Kalan iki hamurada aynı işlemi uygulayın.

  3. Pideleri tepsiye yerleştirip mayalanması için 30 dakika kadar bekletin.Keskin bir bıçakla üzerine verevine çizikler atın.Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ döküp bu karışımı pidelerin üzerine sürün.180 c fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here