Patatesli Pide
Malzemeler :
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılcak)
- Aldığı kadar un
- 6-7 adet orta boy haslanmış ezimliş patates patates
- Tuz karabiber
- Hamuru yoğurup üzerini nemli bir bezle örtün.45 dakika kadar mayalanması için bekletin.
- Hamuru 3 parçaya bölüp elinizle uzunlamasına 10-15 cm kadar açın.İçine bolca patatesli harçtan koyup kapatın.Daha sonra pidenin üzerine bastırarak uzunlamasına inceltmeye çalışın.Kalan iki hamurada aynı işlemi uygulayın.
- Pideleri tepsiye yerleştirip mayalanması için 30 dakika kadar bekletin.Keskin bir bıçakla üzerine verevine çizikler atın.Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ döküp bu karışımı pidelerin üzerine sürün.180 c fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder