Tarif ve yapım aşamaları aşçımız Selma'ya aittir.
Malzemeler :
- 2 bağ haşlanmış pazı ( İnce Doğranmış)
- Yarım kilo pırasa ( İnce Doğranmış)
- 1 bağ nane ( İnce Doğranmış)
- 1 büyük kase ayıklanmış hamsi ( isteğe göre miktarı arttırabilir veya azaltabilirsiniz)
- 2 büyük soğan ( İnce Doğranmış)
- 6 adet çarliston biber ( İnce Doğranmış)
- 1 bağ taze soğan ( İnce Doğranmış)
- 2 büyük domates ( İnce Doğranmış)
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 paket kabartma tozu
- tuz , pul biber
- 1 paket kabartma tozu
- 8 bardak mısır unu
Yapılışı :
- Sebzelere sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun.Tuz,pul biber ve ılık süt ekleyip tekrar yoğurun.Mısır ununu,kabartma tozu ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Yağlanmış tepsiye elinizle yayın. 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Not : Hamsi ekmeği yaparken sebzelerin çeşitlerini ve hamsilerin miktarını eksiltip azaltabilirsiniz.Buna karşılık
olarak mısır unu miktarını arttırmanız gerekir.
?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder