Malzemeler :
- 6 adet yufka
- Islarmak için su
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 300 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan (çok ince doğranmış)
- Sıvı yağ
- Tuz , karabiber
- 2-3 su bardağı yoğurt ( isteğe baglı azaltıp arttırabilirsiniz)
- 2-3 diş sarımsak rendesi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yufkaları teker teker düz bir zemine serip üzerini bolca su ile ıslatın.Sıkı bir sekilde rulo olarak sarın.Bütün yufkalara ayni işlemi uygulayın.Yufkaları bir santim genişliğinde kesin.(daha ince de kesebilirsiniz)Fırın tepsisini yağlı kağıt döşeyin.Yufkaları tepsiye yayın.Üzerine sıvı yağ gezdirin ve elinizle hafifçe harmanlayın.
- 200 c fırında istediğiniz gevrekliğe gelene kadar pişirin.
- Bir tencerede soğanları soteleyin.İçine kıymayı ekleyip kavurun.Kıyma pişince içine baharatlarını ekleyin.
- Fırından çıkan mantıları geniş bir servis tabağına alın.Üzerine hala sıcak olan kıymanın yarısını dökün ve karıştırın.Kalan kıymayıda üzerine yayın.
- Yoğurt ve sarımsağı bir kasede karıştırıp mantının üzerine yayın.
- Tereyağı ve baharatları tavada eritip yoğurdun üzerine gezdirin.
Not : Bu tarifteki kıymalı harç ve yogurt sosunu kendi isteğinize göre azaltıp eksiltebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder