Ekşili Pırasa Yöresel Yemek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Aralık 2013 Pazartesi

Ekşili Pırasa Yöresel Yemek Tarifi

Geçmişten Günümüze Ekşili Pırasa Yöresel Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40dk
MALZEMELER
1 Kg Pirasa
4 Adet Sogan
4 Adet Domates
½ Su Bardagi Zeytinyagi
½ Demet Maydanoz
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Adet Limon Suyu
1 Tatli Kasigi Salça
YAPILIŞ TARİFİ

Pirasalari iyice yikayalim, dis kabuklarini soyalim. Bas kisimlarini keselim. 5-6 cm uzunlugunda parçalar halinde dograyalim. Her parçayi ince ince kiyalim. Kaynar suya atalim. 15 dakika haslayalim. Baska bir tencereye soganlari halka halka dograyalim. Yarim su bardagi zeytinyaginda pembelestirelim. Findik büyüklügünde dogradigimiz domatesleri, salçayi ve tuzu soganlara ilave edelim. Pirasalari hasladiktan sonra soguk sudan geçirmeden sogan ve domateslere ekleyelim. Son olarak tencereye 1 çay bardagi su ilave edelim. 15 dakika kisik ateste kapagi kapali olarak pisirelim. Atesten indirirken üzerine limon suyu dökelim. Üzerine ince ince kiyilmis maydanoz serptikten sonra servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here