Beğendili Patlıcan Kebabı Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Aralık 2013 Pazartesi

Beğendili Patlıcan Kebabı Tarifi

Evde Kolayça Beğendili Patlıcan Kebabı Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk

MALZEMELER
2 Adet Bostan Patlicani (enlemesine dogranmis)
2 Adet Kemer Patlicani (közlenmis)
2 Adet Sogan
2 Yemek Kasigi Tereyagi
Yarim kilo biçak kiymasi
2 Adet Rende Domates ve Salça
Kizartmak için : Yeteri kadar sivi yag
Besamel sos için : 1 Yemek Kasigi Un 1 Çay Bardagi Süt
YAPILIŞ TARİFİ
Kemer patlicanlari ateste közleyip soguk suya atin. Kabuklarini çikarip üzerine 1-2 damla ljmon sikarak ekmek tahtasinda biçak ile kiyin. Besamel sos hazirlayin. Içerisine ilave edip karistirarak bir kenarda bekletin. Bir kapta sogan ile kiymayi kavurun. Içerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandirin.
Kizartmis oldugunuz patlicanlari kagit havlu üzerinde yagini çekinceye kadar birakin. Patlicanlari isiya dayanikli servis tabagina alin. Üzerine kiymayi ve basamel sosu ekleyin. Firinda üst izgarada 5 dakika kadar kizartip servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!

yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here