Muhteşem Lezzer Arpacik Soganlı Bahçıvan Kebabı - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 90dk
MALZEMELER
1 kg. kusbasi kuzu eti 30 adet arpacik sogani 3 çorba kasigi tereyagi
2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr. sultani
bezelye
Tuz, karabiber
Kirmizi pul biber
1/2 demet dereotu
YAPILIŞ TARİFİ
Eti yikayip bir tencereye koyun. Tereyagi ile birlikte hafifçe kavurun. Halka seklinde dogranmis havucu ilave edin. Tencerenin kapagini kapatip, hafif ateste et yumusayip suyunu çekene kadar 1 saat pisirin.
Et suyunu çekince, kabuklari soyulup iri dogranmis domates, havuç, bezelye, arpacik sogani, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumusayip, kendi yagina kalincaya kadar hafif ateste 1 -1,5 saat pisirin. (Etin suyu azaldikça en fazla 2 su bardagi ilik su ekleyebilirsiniz.)
Arpacik soganli bahçıvan kebabı üzerine ince kiyilmis dereotu serptikten sonra sicak olarak sefis yapin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
Post Top Ad
16 Aralık 2013 Pazartesi

Anasayfa
kabap tarifleri
kebap çeşitleri
kebap nasıl yapılır
kebap tarifi
kebapçı iskender
kebaplar
Arpacik Soganli Bahçivan Kebabi Tarifi
Arpacik Soganli Bahçivan Kebabi Tarifi
Etiketler
# kabap tarifleri
# kebap çeşitleri
# kebap nasıl yapılır
# kebap tarifi
# kebapçı iskender
# kebaplar
Share This
Kim? HikmetSütlüce
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Daha Yeni Tarif
Ekşili Pırasa Yöresel Yemek Tarifi
Daha Eski Tarif
Yeni Lezzet Bademli Balik Kebabi Tarifi
Woow Ramazan Oruç Piliç Kebabi Tarifi Özel 2017
UnknownMayıs 26, 2017Beğendili Kebap Muhteşem Lezzet Tarifi
UnknownAralik 16, 2013Arpacik Soganli Bahçivan Kebabi Tarifi
UnknownAralik 16, 2013
Etiketler:
kabap tarifleri,
kebap çeşitleri,
kebap nasıl yapılır,
kebap tarifi,
kebapçı iskender,
kebaplar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder