Yeni Lezzet Bademli Balik Kebabi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Aralık 2013 Pazartesi

Yeni Lezzet Bademli Balik Kebabi Tarifi

Yepyeni Lezzet Bademli Balik Kebabi - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk
MALZEMELER
1 Kg Balik
3 çorba kasigi Un
60 gr margarin
1 tatli kasigi Tuz
1/2 tatli kasigi Karabiber
150 gr Sogan
250 gr Domates
50 gr Badem
400 gr Patates
1/2 demet Maydanoz
2-3 bardak Su
1 küçük yaprak Defne
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak baligi temizleyin. Bunun için keskin bir biçakla karnini yarin. Iç organlarini çikarip, atin. Galsemalarini da çikarip, atin. Varsa

pullarini kaziyin. Eger büyük balik kullaniyorsaniz, fileto çikarip, kusbasi
büyüklügünde parçalar halinde dograyin. Küçük baliklari bütün olarak
birakin.
Sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin. Domatesleri, kabuklarini
soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi dograyin. Bademi
küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateste
birkaç dakika kaynatin. Kabi atesten alip, suyu süzün. Bademlerin
üzerinden soguk su geçirin. Kabuklarini soyup, atin. Badem içlerini bir
kenarda saklayin.
Patatesi soyup, iri zar biçimi dograyin. Maydanozu, yikayip iyice
kuruladiktan sonra, ince kiyin.
Unla tuzu karistirin. Baliklari bu karisima bulayin. Fazla unlarini silkeleyip,
atin. Yagin yarisini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca unlanmis baliklari koyup. 5-6 dakika, birkaç kere alt üst ederek
kizartin. Kizarmis baliklari bir kaba aktarin. Tenceredeki yagi dökün.
Ayni tencerede, kalan yagi orta ateste eritin. Yag kizinca sogan ve
ayiklanmis badem içlerini koyup, bir kasikla sik sik karistirarak, birkaç
dakika, bademler sararip soganlar pembelesmeye baslayincaya kadar
pisirin. Kaba domatesleri ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç
dakika daha pisirin.
Baligi ve patatesi tencereye koyun. Biberini serpin. Maydanozu serpistirin.
Baliklarin üzerini örtecek kadar su ilave edin. Defneyi koyun. Atesi kisin.
Tencerenin kapagini sikica örtün. Bademli balik kebabini, kullandiginiz

baligin cinsine bagli olarak, 10 ila 15 dakika arasinda, balik pisinceye kadar ateste tutun. Gerekirse, pisirme süresini uzatin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages