Malzemeler :
- 20 adet milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı
İç Malzemesi :
- 2 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
- 3 adet çarliston biber
- 4 adet orta boy küp doğranmış soğan
- yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- sıvı yağ
- tuz , karabiber, pul biber,kekik ?
Yapılışı : Soğanı tencerede sıvı yağ ile soteleyin. İçine ince doğranmış çarliston biberleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Didiklenmiş tavukları ekleyip bir iki kez daha karıstırıp ocaktan alın.İçine bahartalarını ve kıyılmış maydanozu ekleyin.Soğumaya bırakın.yumuşamış olan milföy hamurlarının içine tavuklu harçtan birer kaşık koyup bohça şeklinde katlayın. Kapatılan kısımlar alta gelicek sekilde tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder