Malzemeler
4 yufka
1 bardak sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
İç Harcı:
4 patates
Patatesli börek
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber, pul biber, karabiber
Tuz
Üzerine 1 yumurta
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın ve ufak ufak doğrayın. Soğanı rendeleyin ve kavurduktan sonra patates, nane, tuz, kırmızı biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke, un, tuzu çırpıp sos kıvamına getirir.
Yufkalardan birini serip üzerine 2-3 yemek kaşığı sostan ekleyin ve üzerine bir yufka daha serin. Sigara böreği yapar gibi pizza dilimi şeklinde bölün ve içine patatesli harcı koyup sarın. Üzerine bir yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder