Malzemeler
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tutam tuz
• 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
• 2 yumurta (1 tanesi üzeri için)
• aldığı kadar un
Dereotlu Poğaça Tarifi
Yapılışı:
Malzemelerin tamamını büyük bir kasede yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş un eklemenizi öneririz. Ardından ufak yuvarlak şekilleri verip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine 1 yumurta sarısını sürün ve dilerseniz susam veya çörek otu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına atıp kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder