Kirmizi Biber Salatasi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Mayıs 2013 Perşembe

Kirmizi Biber Salatasi

Salata tarifleri olarak bugün yeni bir tat ile karşınızdayız. Havuçlu kabaklı kırmızı biber salatası tarifi sizlerle.

 Malzemeler:
* 3 tane uzun uzun doğranmış havuç
* 3 tane uzun uzun doğranmış havuç
* 3 tane ince uzun doğranmış kırmızı biber
* 3-4 tane dövülmüş sarımsak
* 2-3 yemek kaşığı mayonez
* 1 büyük kase süzme yoğurt
* Tuz
*  Pul biber
* 1/2 demet kalın kıyılmış dereotu

Üzerini süslemek İçin:

* Ceviz
* Dereotu
* Pul biber
* Zeytinyağı


 Yapılışı: Havuç ve kabakların kabuklarını soyun, soyucu ile uzun uzun şerit şeklinde doğrayın, doğranan sebzeleri kendi suyuyla fazla yumuşamadan pişirin,kırmızı biberleri incecik uzun uzun doğrayın onları da başka bir tavada su ilave ederek biberler yumuşayana kadar pişirin, geniş bir kapta yoğurdu sarımsak ve tuzla iyice çırpın, soğuyan sebzeleri içine koyun, dereotunu ilave edin üzerini ceviz ve diğer malzemeler ile süsleyin servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..



NOT:

* Bu salatada sebzelerin şerit şerit şerit doğranması çok güzel bir görüntü veriyor.
* Süzme yoğurtla biraz normal yoğurdu karıştırabilirsiniz.
* Mayonez miktarı size kalmıştır.
* Yağ,tuz,ceviz,zeytin yağı miktarları size kalmıştır.
* Dereotunu içine dal dal koyarsanız daha hoş görünüyor.
* Üzerini zeytinyağı,pul biber, ceviz,dereotu ile süsleyin. 




KÖRÜN BAŞI YOKUŞUN BAŞINDA BULUR.






Sofra Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here